Águilas havenstad aan de Costa Cálida

Águilas is een heerlijke havenstad aan de Costa Cálida. Een zeevaarttraditie combineert nu met een breed scala aan toeristische voorzieningen, waarbij u optimaal profiteert van een van de belangrijkste attracties, de uitgestrekte kustlijn.


Águilas, een oude Romeinse vissershaven, ontstond in modernere tijden tijdens de Verlichting, toen het in 1785 begon als een afvalexporthaven voor de productie van de vruchtbare velden van de regio Murcia. In de 19e eeuw werd het een belangrijke mijnenclave, een herinnering aan welke tijden de Hornillo-steiger is, waar ijzer, lood en zilver uit de nabijgelegen mijnen op schepen werden geladen.


In het centrum van Águilas, met een rijke zeevarende smaak, is het de moeite waard om de prachtige tuinen van Plaza de España vol met rubberplanten te bezoeken, het stadhuis (19e eeuw) en de parochiekerk van San José, waar het beeld van de patroonheilige gehuisvest is. Op de top van de oude stad, op een voorgebergte, is het kasteel-fort van San Juan de Águilas, gebouwd in 1579 ter verdediging. Daaronder bevindt zich de haven en de karakteristieke zwart-wit gestreepte vuurtoren, in gebruik sinds het midden van de 19e eeuw. De voedselmarkt van de stad en het spoorwegmonument zijn andere interessante plaatsen.


Deze zeevaartstad biedt de bezoeker een uitgebreide kustlijn van ongeveer 34 kilometer, een feit dat, in combinatie met een benijdenswaardige gemiddelde temperatuur, het een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de regio Murcia maakt. We kunnen eenzame baaien en stranden vinden met kristalhelder water, zoals La Higuerica, La Carolina of Calabardina. Stedelijke stranden, zoals Las Delicias en een van de beste gebieden aan de Middellandse Zee om te duiken, dankzij enkele uitstekende rotsige zeebodems, vooral op het eiland Fraile en in het gebied rond de rots van Cape Cope.
 

Het gebied rond Águilas heeft andere plaatsen van opvallende schoonheid, zoals het Beschermingsgebied van Cuatro Calas. Van de kalender van festivals die in Águilas worden gehouden, is het de moeite waard om het carnaval te belichten, dat is uitgeroepen tot internationaal toeristisch belang.