Home Made Artisanale producten

Confituur:

Onze Confituur is 100% eerlijk en puur en zij worden gemaakt met enkel vers geplukt fruit en bevatten geen kleur-, bewaar- of toegevoegde smaakstoffen. Onze confituren hebben een intense fruitsmaak en zijn heerlijk bij ontbijt, in onze huisbereide yoghurt, in combinatie met paté of een exotisch gerecht.

 

Onze Confituur is 100% ambachtelijk en worden bereid in kleine volumes, zo komen de smaken meer tot hun recht. Het oogsten van het fruit, de reiniging van het fruit en de bereiding van de confituur, alles gebeurt met de hand en kleinschalig. We streven naar een duurzame verwerking van fruit, met respect voor wat onze omgeving voortbrengt.

 

Onze Confituur is 100% voor het behoud van de intense fruitsmaak afgevuld in kleine potjes van 200 ml, zo kan snel van smaak gewisseld worden!

Brood:

Onze aarde biedt de meest pure en voedzame ingrediënten. We zouden dan ook gek zijn om daar verder aan te sleutelen. Bij "B&B Casa Jeromay" zien we het daarom als onze plicht om enkel de beste, natuur zuivere grondstoffen te selecteren en ze in hun meest originele en eerlijke vorm te verwerken tot heerlijk brood.

 

Wij selecteren zorgvuldig de grondstoffen en brengen ze voorts onder in een uniek ambachtelijk productieproces. Zo bereiden we onze broden uitsluitend met steen gemalen meel. Op die manier wordt de ganse tarwekorrel, inclusief kiem en vitamine E, vermalen op traag draaiende molenstenen, wat verhitting voorkomt. Hierdoor bieden onze broden dan ook een natuurlijke bron van koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, spore elementen en essentiële vetzuren. broden worden met de hand gekneed, en de traditionele rijstijden worden gerespecteerd Kortom, al het broodnodige!

Zeep:

Bed & Breakfast Casa Jeromay produceert uitsluitend zepen van olijfolie, gemaakt op ambachtelijke wijze met natuurlijke ingrediënten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de cold process-methode en een eigen, origineel recept. We gebruiken voor onze zeep louter oliën/vetten, etherische oliën en kruiden. En laat het duidelijk zijn: wij gebruiken géén palmolie. Dat zouden meerdere zeepzieders moeten doen.

 

Wij baseren ons op de rijke zeeptraditie door in al onze recepten olijfolie van onze eigen boomgaard te gebruiken. Door een uitgebalanceerde samenstelling van basisoliën zijn onze zepen heerlijk conditionerend en minder schuimend. En  niet te vergeten, lekker zacht voor de huid én gezond. Verder houden wij van verrassende geurcombinaties, waardoor onze zepen nooit saai zijn.

 

De geuren zijn per zeep een bij elkaar gebracht bouquet waarbij sterke en minder aanwezige geuren om beurten een rol krijgen tijdens het gebruik.

Olijfolie:

Onze olijven worden meestal van november tot januari geoogst, afhankelijk van de soort olijven. Voor de betere olie worden de olijven vaak met de hand geplukt. Olijven die van de boom gevallen zijn, worden niet gebruikt voor olijfolie, zij zijn te rijp. 

Omdat olijven na het plukken snel beginnen te fermenteren, moeten ze zo snel mogelijk verwerkt worden. In een aantal processtappen worden takjes en blaadjes verwijderd en de olijven worden gewassen en gemalen tot een pasta. Uit deze pasta kan vervolgens de olie gewonnen worden. Uiteraard kan u bij " Bed & Breakfast Casa Jeromay" onze olijfolie proeven en aankopen.

Ook wordt een gedeelte van onze olijven opgelegd, om deze na een periode van 3 à 4 maanden te kunnen eten, dit in verschillende smaken naturel of met diverse kruiden.

online -spanish-olive-oil.016.png

Bezoek ook eens onze online winkel met artisanale producten