GRANADA

Leuke dingen om te doen in Granada en is ongeveer 2 uur rijden van Casa Jeromay, maar zeker de moeite om te bezoeken.

Granada, de zuidelijke Spaanse stad die de siësta zeer serieus neemt! Granada ligt aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Niet zo bruisend als Barcelona, ​​maar er zijn zeker nog 10 leuke dingen om te doen in Granada met een beperkt budget. Het ligt dicht bij de kust, waardoor het een zeer aantrekkelijke stad / strandreis is.


Trakteer uzelf op Tapas in Granada.

Zonder ervoor te betalen! Het bestellen van een drankje in Granada is inclusief een bord met tapas. Dit bord kan van alles zijn, van kleine hamburgers tot vis en broodstengels.

 

Tinto De Verano.

Sangria is voor toeristen, Tinto De Verano is voor de lokale bevolking. De Spanjaarden houden van deze rode wijn verdund met frisdrank en citroen. Wanneer de zomers een hoogte van 40 graden bereiken, zult u deze verfrissende drank waarderen. Gemiddeld kost een glas € 2 en het wordt het overal verkocht! Voor een alternatief, maar duurdere drankjes, ga je naar Bohemian Jazz Cafe. Deze bar ademt gewoon cool met zijn throwback decor en eclectische soundtrack.

Plaza Nueva

Plaza Nueva in Granada is een toeristisch centrum van restaurants, ijssalons en een ontmoetingsplaats voor veel van de toeristen in Granada. Geniet van een cerveza en kijk hoe de wereld voorbijgaat.

Wandeltochten in Granada

Er zijn verschillende bedrijven die wandel- (of Segway) tours aanbieden in Granada. Elke tour richt zich op een ander deel van de stad. Liefhebbers van geschiedenis kunnen meer te weten komen over de kathedraal, de koninklijke kapel en de Alcaicería. Een andere wandeling neemt je mee naar Sacromonte - de zigeunergrotten van Granada.


Sacromonte.

Zes eeuwen lang hebben immigranten hun weg naar Granada gevonden en hun toevlucht gevonden in de heuvels van Cerro de San Miguel. De norm verwerpend, groeven deze zigeunerreizigers de berg in en creëerden huizen. In het begin waren er 1000 grotwoningen, na een aardbeving en twee overstromingen, zijn er nu ongeveer 150 grotten (sommige met elektriciteit van zonnepanelen!). De toplocatie van deze grotten zet deze 'moderne zigeuner' huizen op het spel. Als de mannen in pak hun zin krijgen, zullen de zigeunergrotten in Sacromonte niet meer zo snel te bezoeken zijn. Zou je in een grot kunnen wonen?
 

Magische fontein van de jeugd:

Overdosed op de tapas en tinto? Geen stress, de oplossing leeft aan de achterkant van de kerk op het uitkijkpunt in Sacromonte - de Fuente del Aceituno. Neem een ​​slok en laat de jaren vervagen ...


Alhambra:

Je kunt het paleis van Granada  het Alhambra  niet missen. Het kijkt uit over de stad vanaf de top van het paleisterrein (wat zorgt voor een mooie wandeling in de natuur voor mensen met een beperkt budget). Het fort werd oorspronkelijk gebouwd door de Romeinen maar verder ontwikkeld door de Moren, het paleis biedt rondleidingen voor een meerprijs en tentoonstellingen wisselen regelmatig typische dingen om te doen in het Alhambra, Granada. Een bezoek aan dit UNESCO-werelderfgoed is het nummer één in Granada.

Vraag tips bij "Bed & Breakfast Casa Jeromay" voor het kopen van Alhambra-tickets.

 

Kathedraal van Granada

Kathedraal van Granada of Catedral de Granada is indrukwekkend en moeilijk te missen! Het dramatische gebouw is 115,40 m lang en 65 m breed.