Aeropuerto Internacional Región de Murcia (AIRM)

Eindelijk is het zover en is het jarenlange wachten op het nieuwe moderne (en veel te dure) vliegveld van Murcia voorbij. Op 15 januari is  "Aeropuerto Internacional Región de Murcia (AIRM)" in gebruik genomen en dat is ook goed gebeuren onder aanwezigheid van de Koning van Spanje.

Met het nieuwe vliegveld in Corvera zal Murcia een directe concurrent gaan worden voor het Alicante-Elche vliegveld, helemaal wat betreft de Britse vliegtuigpassagiers die doorreizen naar de kustplaatsen of de Manga del Mar Menor of Cartagena.

 

De beheerder van het vliegveld is "Aena" die hoopt per jaar tenminste 3,5 miljoen passagiers te verwelkomen in de nieuwe installaties. In de krant valt te lezen dat het vliegveld zo’n 40% goedkoper is om op te vliegen wat interessant is voor luchtvaartmaatschappijen.

 

Verbindingen:

Het vliegveld van de Costa Cálida zal hoofdzakelijk verbonden worden met Britse en Ierse vliegvelden zoals Londen-Stansted, Londen-Luton, Manchester, East Midlands, Birmingham, Leeds-Bradford en Dublin via Ryanair.

EasyJet zal het vliegveld van Murcia verbinden met Londen-Gatwick, Londen-Southend en Bristol.

TUIfly zal vliegen tussen Murcia en Brussel-Charleroi en Antwerpen.

 

Er zijn naast de eerder genoemde maatschappijen ook andere luchtvaartmaatschappijen die interesse hebben getoond in vluchten vanaf en naar het nieuwe vliegveld van Murcia.

 

Zo willen Vueling (Naar Barcelona), Norwegian (Scandinavische landen), Aerlingus (Ierland), Volotea (naar Asturië) en Jet2 (bestemmingen nog onbekend) ook routes gaan vliegen vanaf de tweede helft van 2019.