Cueva de Los Letreros 

Gelegen in de gemeente Vélez-Blanco. Er werden in de  Cueva de Los Signreros grotschilderingen ontdekt die scènes bevatten die verband houden met de activiteiten die door de eerste bewoners van het oostelijk deel van het schiereiland werden beoefend. 

 

De site, gebruikt als schuilplaats, maakt deel uit van de uitgebreide reeks van Rock Art van de Middellandse Zee, uitgeroepen door UNESCO als Werelderfgoed.

 

De Cueva de Los Letreros bevat afbeeldingen van de zogenaamde Levantijnse grotkunst, dierlijke figuren (geiten, herten, enz.), Sterk geschematiseerd, evenals mannen en vrouwen, over het algemeen met armen en benen gebogen, die gedateerd zijn rond 5000 jaar v.Chr.

 

De  Cueva de Los Letreros werd uitgeroepen tot een Nationaal historisch monument in 1924 en is momenteel Werelderfgoed. In deze rotsachtige omgeving werd de figuur van Indalo ontdekt, die een man voorstelt die de regenboog met zijn handen vasthoudt en die het meest representatieve symbool van de provincie Almería is geworden.

Algemene informatie:

Openingstijden:

Juni, juli en augustus :

Woensdag om 19:00 uur

Zaterdag, zondag en feestdagen, om 19:00 uur

Rest van het jaar :

Woensdag, zaterdag en feestdagen, om 16.30 uur.

Zondag 12:00 uur

Duur : 1 uur

 

Prijzen:

Volwassenen: € 2,=

Kinderen tot 14 jaar: € 1,=

Minimum: groepen van 6 personen.

Meer informatie:

Om de Cueva de los Letreros te bezoeken, moet je  met de gids naar een ontmoetingsplaats gaan, van daaruit ga je verder met eigen voertuig tot het begin van het pad dat toegang geeft tot de grot (ongeveer 1,5 km)

Het  trefpunt  bevindt zich bij de ingang van de camping Pinar del Rey, tegenover het Anroroil-Tankstation van

Vélez-Blanco.

220px-Almeria_Andalucia_Indalo_Man.jpg