Fietsen in de omgeving van Vélez-Blanco

Fietsen in Los-Velez kan het hele jaar door, zeggen de Velezianen.  Dat klopt, want er is in Los-Velez  elk deel van het jaar wel een moment te vinden waar de temperaturen aangenaam zijn om te fietsen.

 

Je over de kaart buigen en een beetje slim plannen is echter aangeraden, anders loop je misschien zomaar vast in de sneeuw van de Sierra maria los Velez (vanaf half januari mogelijk) of rijd je de bakoven van het laagland van Chirivel in (tot 40 graden in augustus).

 

Voor heel veel soorten fietsers heeft Los-Velez inderdaad in het grootste deel van het jaar veel te bieden. Trainende wielrenners zoeken de regio op of tanken natuurlijke EPO bij op de hoge flanken van de Sierra Maria Los-Velez. Mountainbikers met ambitie rijden 10-tallen routes. Voor recreatieve fietsers zijn er veel "Vias Verdes" (groene routes).


Niemand zal iets hebben tegen de aanleg van goede wegen, maar in Los-Vélez hebben ze het soms overdreven. Zelfs kleine bergweggetjes van het ene kleine bergdorp naar het andere zijn verbreed en van glad asfalt voorzien. Iets van de romantiek van het fietsen is daarmee verloren gegaan, maar ach, laten we als fietsers niet te snel klagen over te mooie wegen. Los-Vélez is druk bezig de regio als fietsbestemming op de kaart te zetten. 

Mountainbiken:

Mountainbiken is in Spanje een razend populaire sport en dat is niet voor niets. Spanje is ruig, bergachtig en je kan een keuze maken uit tientallen bewegwijzerde of onbewegwijzerde routes in iedere klasse.

Wielrenners:

In het vroege voorjaar en de herfst is Spanje de ideale bestemming voor trainende wielrenners. De streek rond Vélez-Blanco zijn favoriet. Het profpeloton traint er, en ook grote groepen amateurs en toerfietsers. Ook voor de getrainde wielrenner hebben wij de keuze uit diverse routes voor u klaarliggen. Een arrangement boeken bij "Bed & Breakfast Casa Los Monteros" of met een groep komen geen probleem, neem contact met ons op wij adviseren u graag verder.

 

Fiets huren:

Verreweg de meeste mensen reizen per vliegtuig naar Spanje. De fiets kan mee, maar het geeft altijd wat gedoe om dat te organiseren. Denk maar aan het transport naar en van de luchthaven.  Bij "Bed & Breakfast Casa Los Monteros" kan u mountainbikes huren, ook de elektrische mountainbike heeft ons bereikt. 

Waarom kiezen voor een fietsvakantie bij "B&B Casa Jeromay"

 • Keuze uit meer dan 100 fietsroutes.

 • Fietsen verhuur.

 • Professionele massage.

 • Begeleiding in sportvoeding.

 • Uitgebreid ontbijtbuffet.

 • Lunch of lunchpakket.

 • Avondmaal.

 • Opslagruimte voor uw dierbare fiets.

 • Onderhoudsmateriaal / gereedschap.

 • Wasplaats.

 • Complete op maat gemaakte arrangementen.

Voor meer informatie neem contact met ons op.