HEILIGE WEEK VAN VÉLEZ RUBIO
5 tot 12 april 2020

Na de Castiliaanse herbevolking van Vélez Rubio, in het laatste derde deel van de 16e eeuw de eerste religieuze manifestaties ontstaan buiten de tempel. Dit is hoe de processies en het uiterlijk van de eerste broederschappen hier beginnen. Vélez-Rubio wordt elk jaar het centrum waarin een van de meest transcendentale gebeurtenissen in de geschiedenis van het christendom plaats vindt, waar de passie voor Christus, alle essentie herstelt.

Er zijn processies geleefd met het hart, met religiositeit en met de meest absolute overgave, rond heilige liturgieën en seculiere tradities, met als maximale uitdrukking de parades van een waardevolle religieuze beeldtaal, geboren uit de beitel van de beeldhouwers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn meerdere broederschappen in Los-Velez waarvan twee broederschappen zijn gevestigd ​​in Vélez-Rubio, het zijn zij die het van generatie op generatie mogelijk hebben gemaakt om van dit kostbare geschenk voor de zintuigen ons te laten genieten,  jaar na jaar, gebracht door de Velezanos en door degenen die van buiten Los Velez komen.

 

In de Heilige Week (Semana Santa) leven ze zeer intens in Vélez-Rubio, van 's morgens tot' s avonds, zonder onderbreking of wapenstilstand, in een overvolle opeenvolging van gebeurtenissen waarin de toeschouwer niet vreemd is, maar integendeel, de hoofdrolspeler van alles wat zich eromheen ontwikkelt.

 

Zo zijn er bijvoorbeeld veel inwoners van andere steden, die onze Heilige Week in goede banen leiden, die vooraf contact opnemen met familie en vrienden uit Vélez-Rubio om ervoor te zorgen dat ze deel van een team van 'Nazarener' of 'Mantilla' uitmaken om deel te nemen aan onze processies.

 

Evenzo, kan iedereen die het hoofdkwartier van de broederschappen of de tempel nadert waar de voorbereidingen voor de vieringen worden gemaakt, niet ontkomen aan de aantrekkingskracht die onze gebruiken uitoefent en daardoor onmiddellijk integreert met de Velezanos, die samenwerken bij het samenstellen van tronen, bij de voorbereiding van "traktaties", enz.

Wil je dit eeuwenoude religieuze spektakel bijwonen, boek dan snel, iets wat je niet mag missen. Let op, de plaatsen zijn beperkt, niet enkel bij ons, maar in de gehele regio.

Neem contact op met ons of boek rechtstreeks via deze knop

Bekijk hier de promofilm

van

Semana Santa 2020

te

Vélez Rubio