Mini Hollywood "de Woestijn Van Tabernas".

Bezoek vanuit Bed & Breakfast Casa Jeromay het indrukwekkende thematische park Parque Oasys (voorheen genaamd Mini Hollywood) en het landschap van de Woestijn van Tabernas. Kom naar het “Wilde en Verre Westen”. Geniet van een geweldige dag, en breng een bezoek aan de Saloon, het kantoor van de  Sheriff, de bank... en zeker ook het Dierenpark, met een grote variëteit aan dieren, en waarom niet, geniet van het zwembad of de restaurant van het park.

 

Dagelijks zijn er live shows waar herinneringen aan het harde leven in het Wilde Westen worden opgehaald, met een bankoverval of een overal op de postkoets en waar de Sheriff zijn autoriteit laat gelden. Een onvergetelijke ervaring, voor alle leeftijden, in het woeste landschap van Tabernas. ‘

Parque Oasys is het origineelste Thematische Park van de Middellandse Zeekust, met live shows die het leven in de Far West nadoen, echte film-specialisten en sympathieke Can Can danseressen, het Museum van de Film-geschiedenis (een van de beste in Spanje) en een Museum van Wagens en Postkoetsen.

Midden in het indrukwekkende landschap van de woestijn van Tabernas herinnert dit cowboy-dorp aan het Wilde en Verre Westen van Amerika.  In de 60er en 70er jaren raakten de beroemdste regisseurs vanwege het woestijn-landschap in de ban van dit natuurlijke decor en besloten hier hun films op te nemen. Hier werden onder andere de beroemde films  The Good, The Bad and the Ugly, Lawrence of Arabia, For A Fistful of Dollars, en Once Upon A Time opgenomen. Ook draaide men hier scenes voor de films Indiana Jones and the Last Crusade, 2001-A Space Odyssey en Patton.

FORT APACHE: 

Er is inderdaad een decor als Fort Apache, maar in werkelijkheid is het alleen als decoratie bedoeld want het is nooit in een film gebruikt. 

SALOON:

Iedere cowboy-film die zichzelf waardeert, heeft een Saloon, waar poker gespeeld wordt, waar whisky gedronken wordt en waar in de vechtpartijen het meubilair kapot geslagen wordt en er door de ramen gesprongen wordt.

 

KANTOOR VAN DE SHERIFF: 

Het kantoor van de Sheriff mag niet ontbreken, met de cellen voor de gevangenen, die de bandieten altijd willen bevrijden.

 

GALG: 

Zelden worden de lynchpartijen en executies in de cowboy-films uitgevoerd, aangezien het bijna altijd “the good guy” is die het op het laatste moment weet te voorkomen.

BANK: 

De scenes van bankovervallen zijn meestal de meest spectaculaire scenes, want de “bad guys” zijn ook altijd heel erg slecht.

KERK:

Ten opzichte van de overvallen en het schieten, is de kerk zonder twijfel een plaats van rust, waar de pastoor de gelovigen over de goede weg leidt. In de cowboy-films gingen bijna alle inwoners iedere zondag naar de kerk.

SCHOOL 

De school is niet bepaald een van de meest gebruikte decors in de cowboy-films aangezien er bijna nooit kinderen in deze films voorkomen.

Eveneens kun U genieten van het  Dieren Reservaat, met meer dan 170 soorten dieren, afkomstig uit de verschillende continenten, gespecialiseerd in woeste leefgebieden, speciaal in de Afrikaanse Savanne. Breng ook een bezoek aan het gedeelte waar de tijgers, de poema's en de cheetahs te zien zijn… En geniet ook van het Voetsporen Museum, het reptilarium, de krokodillenvijver, de vogels in hun volières, de roofdieren, de kinderboerderij en de Papegaaien Show. Niet te missen is ook de fantastische cactus Tuin met meer dan 300 soorten