Bezoek Mojacar vanuit B&B Casa Jeromay - Almeria

Bijgewerkt: 4 okt 2019Meer informatie over deze daguitstap:

Op deze daguitstap gaat u door het noordelijke gedeelte van het Natuurpark Cabo de Gata. U rijd door het dorpje Carboneras, wat in de zestiger jaren diende als decor voor verschillende speelfilms, onder andere als de stad  Aqaba in de film Lawrence of Arabia. In Mojacar kan u het oude gedeelte van het dorp: Plaza Nueva, het standbeeldje van de Mojaquera, de kerk van Santa Maria, het Parterre Plein... Daar kan u iets eten en een wandeling maken naar het oude centrum van Mojacar. ‘u kan ook door de woestijn van Tabernas rijden en genieten van het adembenemende landschap.Carboneras 


Carboneras ligt aan de voet van het gebergte Sierra Cabrera, direct aan de zee, met 14 kilometer strand en is de oostelijke toegang tot het Natuurpark Cabo de Gata-Nijar, 78% van gemeentelijk grondgebied ligt in dit natuurpark. Het behoudt de charme van een typisch vissersdorpje, en in de omgeving kunnen we droge, woeste landschappen zien, evenals groene rivierbeddingen en streken waar vroeger landbouw gepleegd werd. Bekend voor het Strand van de Doden en de Feesten van Moren en Christenen. Vlakbij Carboneras kunnen we de grootste ontzoutingsinrichting van Europa vinden.

Mojacar


Mojacar is een van de meest charmante dorpen aan de oostkust van Almeria. De populaire architectuur van de witte huizen, de stranden en de omgeving zijn de beste reclame voor dit dorpje. Mojacar ligt op een heuvel aan de uitlopers van de Sierra Cabrera. Van arabische oorsprong, het dorpscentrum behoudt nog steeds de eigenaardige structuur van terrassen, smalle straatjes en typische hoeken. Aan de voet van het dorpje bevindt zich een strook van meer dan 5 kilometer aan prachtige stranden.


De Moorse Fontein


De Moorse Fontein met twaalf waterbronnen, aan de voet van het dorp, de vestingkerk De La Encarnacion, gebouwd vanaf midden 16e eeuw, het water-reservoir van het oude Nasriden Kasteel, de Poort van Luciana en de Poort van de Stad (die naar een van de mooiste hoeken van het dorpje leidt) zijn een bezoek zeker waard, alhoewel het moeilijk is om in Mojacar aan te raden waar te blijven staan, want het is een dorpje met het ene mooie hoekje na het andere. In het geval van Mojacar, is er geen andere raad dan door de straatjes te dolen, er is altijd wel iets wat de moeite waard is om voor te stoppen en te bewonderen.


Carrucha


Garrucha is het vissersdorp bij uitstek van de Levante Almeriense, evenals een toeristisch centrum wat de typische structuur van het dorp perfect weet te combineren met prachtige stranden, de jachthaven, een exquisite gastronomie gebaseerd op de vis uit de omgeving en alle nodige diensten om te genieten van een aangename vakantie. Gedurende de negentiende eeuw een belangrijk industrieel gebied, en als herinnering aan de mijnbouw de Schoorsteen, een oude gieterij. Alles ruikt naar zee: van de oude zoutmijnen of Afoli, uit de periode van Al Andalus, tegenwoordig het Gemeentehuis, tot het Kasteel van Jesus Nazareno ofwel Escobetas, gebouwd ten tijde van koning Carlos III voor de verdediging van de kust, uiteraard met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven