Dieren & Planten op uw Wandelroute

Bijgewerkt: 27 jun 2020

Uw wandelgebied in Los Velez beslaat 22.562 hectare. Het is een bergachtig massief dat een maximale hoogte van 2.045 meter bereikt en de gemeenten Chirivel, Maria, Velez-Blanco en Velez-Rubio herbergt. In dit wandelgebied vindt u een enorme rijkdom aan dieren en planten.


Dit wandelgebied valt op tussen de droogte die de regio kenmerkt en biedt een opmerkelijk gezicht voor wandelaars. Sommige elementen die deel uitmaken van het gebied zijn kalksteengronden en ruige heuvels, waar het mogelijk is om de overblijfselen van primitieve beschavingen te zien. Hier vindt u prehistorische grotten met belangrijke archeologische vindplaatsen die ons helpen de geschiedenis van onze voorouders tot onze huidige tijd te begrijpen.Naast alle culturele en historische rijkdom, wordt dit natuurreservaat in een optimale staat gehouden om leven te geven en de ontwikkeling van een vaste hoeveelheid vegetatie mogelijk te maken. Het laat ook een gevarieerde hoeveelheid fauna groeien.


Exclusieve plantensoorten, meer dan honderd soorten vogels en vele andere soorten dieren vormen dit natuurpark.

Het natuurpark Sierra Maria-Los Velez vormt een ideale habitat voor verschillende diersoorten om zich hier te ontwikkelen en te overleven. Al deze fauna kan met het blote oog worden waargenomen en is overal langs uw wandelingen in de bergen te zien.

Het park is de thuisbasis van het "Las Almohallas" herstelcentrum voor bedreigde soorten, gelegen in het gebied Velez-Blanco, waar een veilige haven is voor bedreigde soorten.

Van zoogdieren tot vogels, er zijn belangrijke populaties in dit wandelgebied. In het geval van zoogdieren valt de aanwezigheid van gemeenschappelijke genets, dassen, vossen, barbary sheeps, wilde zwijnen en wilde katten op.

Vogels vormen echter de grootste variëteit aan fauna, omdat er meer dan 107 soorten in dit wandelgebied zijn. In de graangewassen leven enkele steppevogels, zoals de calandra-leeuwerik, de kuifleeuwerik, de kleine trap, de gemeenschappelijke kwartel, de steenwulp en de Europees-Aziatische veldleeuwerik.

Langs de noordelijke zone vestigde zich een kolonie of kleinere torenvalk, terwijl de populaties of roofvogels een prominente aanwezigheid hebben. Op de hoge rotsachtige toppen en in de dennenbossen zijn veilige plaatsen gecreëerd voor de steenarend, de oehoe, de slechtvalk, de noordelijke havik, de sperwer en de gelaarsde adelaar.


Andere tijdelijke of permanente soorten zijn de boomkruiper, de Iberische grijze klauwier, de Euraziatische hobby, de weipipit, de torenvalk, de langstaartmees, de buizerd, de goudkuif, de muurkruiper en de alpine gierzwaluw.

Ook verschijnen in de fauna de zeearend, de uil met de lange oren, de uil met de korte oren en de uil, samen met andere soorten vogels die vrij vliegen en in harmonie met de natuur zijn.Ongetwijfeld is de diversiteit aan vogels in het park van onschatbare waarde.


Een van de soorten die speciale aandacht verdient, is de noordelijke havik. Het heeft unieke vaardigheden om verrassend snel en accuraat te zijn, omdat de morfologie een aanvalswapen is dat niet faalt, en het heeft een vlucht die een ongeëvenaard schouwspel is.


Deze vogel valt zijn prooi liever aan de rand van het bos aan, dankzij zijn verenkleed dat een ideale camouflage biedt om zijn slachtoffer, dat zeker niet kan ontsnappen, in een hinderlaag te lokken.In het natuurpark Sierra Maria-Los Velez zijn ook enkele ongewervelde soorten die alleen in de Betic-bergketens voorkomen, met name de vlinder Apollo Mariae, interessant.

Op het grondgebied van het Iberisch schiereiland zijn er 23 ondersoorten en vier van hen in los velez. Het is een vlinder die 8 centimeter meet en 3 paar poten heeft. Het bestaat uit vleugels van ivoor of een geel-witte kleur; het bovenste paar heeft een doorschijnende rand en zwarte, ronde vlekken, terwijl ze aan de achterkant een aantal interessante kleurrijke vlekken hebben.

Meestal zie je zoogdieren, zoals de rode eekhoorn, de wezel, de wilde kat, de genet, de tuinmuis, het everzwijn, de das en de rode vos op je wandelweg.


Aan de andere kant zijn er ook reptielen zoals de ladderslang, de ocelated hagedis en de Lataste adder.

Al deze dieren vertegenwoordigen een opmerkelijke biologische diversiteit die, toegevoegd aan de grote vegetatie van de bergketen, het park een grote natuurlijke aantrekkingskracht geeft. Het natuurpark of de Sierra de Maria-Los Velez is van begin tot eind een magische plek om te wandelen en te genieten..


Meer weten of wat u allemaal kan verwachten als u onze Bed & Breakfast boekt, kijk op onze website.

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
2018-2020 Copyright Bed and Breakfast Casa Jeromay
  • Facebook | Casa Jeromay
  • instagram | Casa Jeromay
  • Googel + | Finca Los Monteros
  • twitter | B&B Casa Jeromay
  • tripadvisor | Finca Los Monteros
  • yelp | Casa Jeromay
  • youtube | Finca Los Monteros
  • linkedin | Finca Los Monteros

www.casa-jeromay.com

info@casa-jeromay.com

+34 643 69 25 19

+34 643 03 78 78

TVA   ES-Y6574471G   N° Registro  CR /AL/00241

Bed & Breakfast Casa Jeromay

Carretera AL-9104  |  km4

04830 Vélez-Blanco

Anadalusia | Almeria | Spain