Wandelpaden in Los-Vélez, Andalucía, Spanje

Bijgewerkt: 4 okt 2019


Het natuurpark Sierra de Maria-Los Velez rijst op tussen de valleien van Chirivel en Huescar. De ruige massieven creëren een prachtig landschap met opmerkelijke contrasten van ruige reliëfs, lommerrijke bossen en besneeuwde bergtoppen, die weggaan van de droogte die het landschap van de provincie Almería kenmerkt.

IIn dit gebied vindt u 9 wandelroutes van spectaculaire schoonheid voor liefhebbers van flora en fauna. Hier kunt u in contact komen met de natuur en onvergetelijke momenten creëren.

 

Wandelend langs de paden van het natuurpark Sierra de Maria-Los Velez kunt u een authentiek groen eiland van vegetatie zien. De "Pinar de la Alfahuara", in het bijzonder, herbergt een van de best bewaarde bossen van de provincie Almeria. Het bestaat uit dichte massa's van Aleppo-den, zwarte den, steeneiken en andere loofbomen.


Een eenvoudige rondleiding door de uitlopers van Sierra Maria op het Umbria de la Virgen-pad, waar de botanische tuin zich bevindt, is een geweldige manier om alles te weten te komen over de verschillende soorten flora in dit gebied.


Het landschap van het park ondergaat elk jaar veranderingen als gevolg van de temperatuurschommelingen en de schaarse, maar hevige regenval. Hierdoor hebben de gebieden met minder vegetatie last van schokkende erosie.


Een kenmerkend punt van Sierra Maria is de aanwezigheid van exclusieve plantensoorten zoals de indrukwekkende Sabina Albar, die te vinden is in de Centaurea van Sierra Maria. Het ligt op een hoogte van 1600 meter en is uitgeroepen tot natuurmonument.


Wanneer u de lagere delen van het park bereikt, merkt u een grote verandering in het uiterlijk van het landschap in vergelijking met de hogere gebieden. Je gaat van dennenbossen en struiken naar fruitbomen die amandelen, kersen en vele andere spannende vruchten bevatten.


In het natuurpark Sierra Maria-Los Velez vindt u een authentiek groen eiland dat zich bevindt in het noordelijkste deel van de provincie dat grenst aan het noorden en oosten van Murcia en ten westen van Granada.


Deze site van nationaal belang bevat steeneiken, die het meest opvallend zijn, hoewel de dennenbossen een grotere ruimte beslaan. De bomen dienen als een thuis voor verschillende soorten dieren die leven maken in het natuurreservaat. Dit is hetzelfde reservaat dat rijkdom biedt aan een regio met een onberekenbare artistieke en culturele waarde.

 

Verschillende plantengemeenschappen hebben zich ontwikkeld op het grondgebied van het natuurpark, dankzij de bodem met natuurlijke kalksteen, waardoor ravijnen, grotten en scheuren ontstaan.


Samen creëert het gevarieerde microklimaten die een behoorlijk gevarieerde en rijke flora kunnen aanpassen.


Om het voortbestaan ​​ervan te verzekeren, zijn beperkte verspreidingsgebieden gecreëerd om veel van de soorten en families die hier worden gevonden te beschermen.


Het grote gebied van het natuurpark Sierra Maria-Los Velez, van de bodem tot een hoogte van 1500 meter, staat vol met dennenbomen. Ze kunnen zich aanpassen aan verschillende klimatologische kenmerken en aspecten van de bodem. Verschillende soorten dennen kunnen worden gevonden: de Aleppo-pijnboom bezet de schaduwrijke gebieden, terwijl de lager gelegen plaatsen kleine bossen van zwarte dennen en andere loofbomen tonen.


Er zijn gegevens die bevestigen dat de dennenbossen deze gebieden sinds het midden van de 16e eeuw bezetten. Herbebossing is echter ook gedaan, omdat bossen middelen bieden die nodig zijn voor de ontwikkeling van het leven sinds het begin der tijden.


Gelukkig zijn er de laatste jaren belangrijke veranderingen opgetreden met betrekking tot de manier waarop bosbestanden worden gezien. Daarom is het willekeurig vallen van bomen gestopt met oefenen, zodat bossen zich goed kunnen ontwikkelen.


Naast grote gebieden bedekt met dennenbossen, heeft het natuurpark Sierra Maria-Los Velez jeneverbessen en andere struiken in de hooglanden. Speciale vermelding gaat naar twee soorten, omdat ze alleen in dit biodiversiteitsreservaat voorkomen: de Centaurea mariana en de Sideritis stachydioides.

 

 

Sideritis behoort tot de familie van labiaten en groeit in gebieden met kalkrotsen. Het wordt gekenmerkt door delicate witachtige haren met opvallende paarse bloemen.


Met betrekking tot de kalksteenpieken die tot meer dan 1.800 meter stijgen, zijn de doornige soorten de overheersende.


Het is een gemeenschap met soorten zoals blauwe bezem, die bestand zijn tegen extreme droogte en wintertemperaturen.


Aan de andere kant is het gebruikelijk om in de graangewassen geïsoleerde eiken te zien die het vermogen hebben om dehesa's te vormen, evenals het creëren van dichte struikgewas in de bergmassieven om aardverschuivingen op steile hellingen te voorkomen.

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
2018-2020 Copyright Bed and Breakfast Casa Jeromay
  • Facebook | Casa Jeromay
  • instagram | Casa Jeromay
  • Googel + | Finca Los Monteros
  • twitter | B&B Casa Jeromay
  • tripadvisor | Finca Los Monteros
  • yelp | Casa Jeromay
  • youtube | Finca Los Monteros
  • linkedin | Finca Los Monteros

www.casa-jeromay.com

info@casa-jeromay.com

+34 643 69 25 19

+34 643 03 78 78

TVA   ES-Y6574471G   N° Registro  CR /AL/00241

Bed & Breakfast Casa Jeromay

Carretera AL-9104  |  km4

04830 Vélez-Blanco

Anadalusia | Almeria | Spain