Wandelweekend

Het natuurpark "Sierra Maria Los Vélez" behoort tot de mooiste bergketens van Andalusië. Het landschap is groen en kleinschalig; een uitgesproken landelijke bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers die het hectische leven willen ontvluchten. We hebben het over eindeloze hectares boomgaarden met olijfbomen, en amandelbomen, waar schapen, varkens, geiten, berggeiten en edelherten vrij rondlopen. Adelaars en vale gieren varen over de thermiek tussen bergen en in dalen.  Je kan elke dag een eenvoudige, niet te lange natuurwandeling maken door deze rustgevende natuur.
Dag 1 – La Sabina 
Lengte: 9,8km, Moeilijkheid: Gemiddeld, Traject: lineair, Overwinnen hoogtemeters: 400, Duur 5 hrs

 

Met dit lineaire pad kunt u een natuurmonument Sabina Albar bezoeken, in Chirivel. Tijdens de tour door de Solana de la Sierra kunnen we de drie soorten jeneverbessen onderscheiden die voorkomen in het gebied: albar, mora en rastrera.
 

Vanuit het Molina ravijn stijgen we op en differentiëren vele vegetatieve en geologische elementen tot we door de Sabina Albar lopen. We zullen naar een pas gaan waar piornal in overvloed aanwezig is en we zullen het Sierra ravijn afdalen naar de Mirador de la Sabina, die de corridor van Chirivel verdeelt. We dalen verder af om ons op te frissen bij de bron bij de cortijo El Cortijico en het einde van het trail panel te bereiken (of begin zoals van toepassing).


Elk moment van het jaar is goed voor dit pad, maar in de winter moeten we ons informeren over het weer, om sneeuwval te voorkomen.

 
Dag 2 – Pinar de la Alfahuara
Lengte: 8,3km, Moeilijkheid: Gemiddeld, Traject: lineair, Overwinnen hoogtemeters: 276, Duur 2,hrs 30 min

Als we dit pad wandelen, kunnen we een prachtige synthese van de natuurlijke en culturele geschiedenis van onze bergen benaderen.


Het pad zal ons toelaten om, naast andere schoonheden van het gebied, een van de weinige autochtone dennenbossen te bewonderen die nog steeds in de provincie Almería liggen, evenals om interessante aspecten van de sociaal-economische geschiedenis van het natuurpark Sierra Maria Los-Vélez te weten te komen, we zijn altijd verbonden met de gebruiken van de natuurlijke hulpbronnen van het mediterrane bos.

 

Wat bieden wij u aan gedurende deze wandel-midweek;

 

* 3 x Overnachten.

* 3 x Uitgebreid ontbijtbuffet.

* 3 x Lunch / Lunchpakket.

* 3 x Uitgebreide avondmenu's 

* Alle Consumpties bij uw maaltijden Wijnen / bieren.

* Gedurende de dag alle consumpties (Met uitzondering van sterke dranken en zware bieren).

* 2 georganiseerde wandelingen met lunchpakket en een pauze-moment voorzien van drankjes en tappas.

* Mogelijkheid voor een excursie naar het kasteel van Vélez-Blanco en de grotten waar men muurschilderingen die        gedateerd zijn rond 5000 jaar v.Christus kan bewonderen, (meerprijs € 7,50 per persoon).

* Transfers van en naar de diverse wandellocatie's.

* Transfers van en naar de luchthaven.

Waar dient u zelf voor te zorgen:

Gezien het hier om een all-inclusief formule gaat is al het bovenstaande inbegrepen in onze prijs. u dient enkel uw vlucht zelf te regelen, wist u dat u al een retourvlucht heeft bij een budget maatschappij van af  € 150,- per persoon op deze data* 

 

Kleding en uitrusting:


U moet zeker het volgende meenemen:

Wandelschoenen met goede loopvlak- en enkelsteun.
Dagrugzak.
Wandelstokken (als je ze hebt gebruik ze, maar ze zijn niet essentieel).
Zonnehoed.
Lichte / Warme fleece. 
Lichte / waterdichte jas (voor het geval dat).
Hoed en handschoenen voor onze koelere maanden.
 

Vaak zal het warm genoeg zijn om in korte broek te lopen, maar sommige van de lokale vegetatie is kort en stekelig, dus u moet zich ervan bewust zijn dat korte broeken hier weinig bescherming tegen bieden.

Prijzen:


Geen verborgen extra's, onze gasten kunnen ontspannen wetende dat alles inbegrepen is in de vakantieprijs.

Volledig wandelvakantie van 3 dagen:


€ 290,- per persoon (twee personen delen één tweepersoonskamer)
€ 350,- (één persoon op één tweepersoonskamer)