Wijnhuis Contreras

In de vroege jaren van de 20e eeuw richtte de familie van de heer Juan Contreras Corbalán een klein wijnhuis op in het district Lorca genaamd Avilés in de provincie Murcia.


Al snel begonnen ze bekendheid te krijgen met hun wijnen, totdat ze net na de burgeroorlog een groot wijnhuis bouwden, dat we tegenwoordig het oude wijnhuis noemen, die in die tijd éénmiljoen liter kon produceren.

 

De tijd heeft hen gelijk gegeven en het is dat op een hoogte van 780 m, onder de bescherming van dit microklimaat van de Hooglanden van Lorca, en deze uitzonderlijke edafische omstandigheden, geen ander resultaat kan worden verkregen dan wijnen van buitengewone organoleptische kwaliteiten.

 

Na een halve eeuw in 2007, bouwde Bodegas Contreras, naast de oude wijnmakerij, een nieuwe wijnmakerij met de meest geavanceerde technologie en heropende zijn deuren onder de oorsprongsbenaming van Bullas, om die wijnen te herstellen die ooit schitterden in Murcia, Almería en Granada.

 

Traditie en wortels van hun wijnstokken samen met de meest moderne technologie waar innovatie en durf heerst, zijn de wijnen van Contreras erkend door de meest prestigieuze nationale en internationale wijnwedstrijden

 

De oude wijnmakerij:

De oude kelder is een voorbeeld van inheemse architectuur, de gevel is een voorbeeld van prachtig opus incertum.

 

Het interieur geeft de passie en nauwgezetheid van de maker aan, waar het alle industriële problemen aanpakt voor een tijd nog buiten elektriciteit waar het wijnhuis met een enkele motor werd gestart. De beste machines in de omgeving: hydraulische pers, railsystemen voor de wijnhuizen , transport door zwaartekracht, potten van Villarobledo ondertekend door de ambachtslieden.

 

Door de plotselinge sluiting dook deze fabriek in een droom die wachtte om gewekt te worden om een echt wijnmuseum te worden.

De nieuwe wijnmakerij:

Binnen de omheining van het oude wijnhuis, van meer dan vierduizend vierkante meter, is het nieuwe wijnhuis met een rechthoekig plan van 450 vierkante meter gebouwd.

Met respect voor de architectuur van de oude kelder en de stedelijke omgeving, is een zadeldakgebouw met Arabische tegels, okerkleuren en kleine ramen buiten ontworpen

Het is ontworpen voor kleine productievolumes om wijnen van hoge kwaliteit te verkrijgen.


In het interieur zijn drie gebieden perfect gedefinieerd: productieruimte uitgerust met de meest geavanceerde technologie van het moment en een bottelarij waar licht, staal, technologie en de tonkamer overheersen waar aroma's, stilte en duisternis overheersen.

De wijngaarden:

 

De wijngaarden bevinden zich in het microklimaat van de Hooglanden van Lorca. Met een neerslagindex van minder dan 200 l per jaar, meer dan 3000 uur zonneschijn per jaar en met overwintering van vorst en wat sneeuwval, hebben deze wijnstokken een opbrengst van ongeveer 2 Kg. van druiven per jaar met een hoge concentratie suiker in de bes. de hoogte boven 800 m hoog produceert de nieuwste oogsten en de fytosanitaire kenmerken ervan zijn beter dan de gebieden om ons heen.


 

De oude monastrell soorten en een Syrah zijn perfect aangepast aan het gebied en vormen de basis van hun wijnen, van waaruit ze selectief de beste trossen plukken en zorgvuldig vervoeren in dozen van 12 kg.

De wijnkelder:

Eenmaal in de kelder worden de druiven aan gecontroleerde maceraties onderworpen en lang koud geperst om alle organoleptische eigenschappen van de wijn te extraheren.

Van daaruit gaan ze naar onze ton waar we de verschillende persoonlijkheden van onze wijnen verfijnden.

Hier zorgen het schemerige licht, de stilte, de rust en de geur van Amerikaans en Frans eikenhout voor een intieme en ontspannen sfeer. De vaten van verschillende grootte, fabrikanten en toasts rusten op elkaar in perfecte coëxistentie en vormen onze wijnen langzaam en harmonieus.

Bezoek aan het wijnhuis:

Wij kunnen vanuit Bed & Breakfast Casa Jeromay een bezoek brengen aan de oude wijnmakerij. Een bezoek is enkel mogelijk op zaterdag. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur we bezoeken dan de oude wijnmakerij hier ervaren we hoe de wijnmakerij werkten voordat er elektriciteit was, je krijgt uitleg uit hoe het werkte en welke soorten wijnen werden gemaakt.

 
 

 

Vervolgens zullen we de nieuwe wijnmakerij leren kennen waar het gebruik van de meest moderne technologieën die het maken van hedendaagse wijnen mogelijk maken.
 
Ten slotte eindigt het bezoek met een proeverij van 3 high-end wijnen.

Meer informatie neem gerust contact op met ons, 

 

casa jeromay velez blanco Bodega Contrer
casa jeromay velez blanco Bodega Contrer
casa jeromay velez blanco Bodega Contrer
casa jeromay velez blanco Bodega Contrer
casa jeromay velez blanco Bodega Contrer